Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Плодов крем»Лек желиран крем с ябълки и круши

Лек желиран крем с ябълки и круши

Лек желиран крем с ябълки и круши
Снимка: Кристиан Александров
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Лек желиран крем с ябълки и круши - лъжичка наслада"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр.
  • круши - 2 бр.
  • йогурт - 400 г
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сироп от агаве - 2 с.л.
  • желатин - 2 пакетчета
  • вода - 1 с.л.
  • портокалова есенция - 2 капки
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме ябълките и крушите. Нарязваме ги на парченца.

Сипваме ги в тефлонова тенджера, поливаме ги с лимоновия сок и ги задушаваме на слаб огън до омекване.

Смесваме йогурта със сиропа от агаве и портокаловата есенция.

Разтваряме желатина във водата, загряваме го за 2 секунди в микровълновата и го изсипваме в йогурта.

Разбъркваме и добавяме задушените плодове.

Разпределяме в купички или силиконови формички.

Прибираме плодовите кремчета в хладилника за 4-5 часа.

Обръщаме готовите желирани кремчета в чинийки.

Поръсваме лекия желиран крем с ябълки и круши с малко канела и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: