Картофи по португалски

Картофи по португалски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Картофи по португалски - перфектната гарнитура за всяко месце"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. средни
  • краве масло
  • сол
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте кората на картофите и ги сложете в тенджера с вода или ги сварете на пара, докато омекнат леко.

Извадете и сложете в тавичка. Сплескайте ги с чаша. Върху всяко парче поставете краве масло. Поръсете със сол, черен пипер и розмарин.

Печете картофите в загрята фурна на 200 градуса до златист загар.

Картофите по португалски са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Наричат се батата а муро или ударени картофи. Не е нужно да се прави с чаша може и по стара традиция с юмрук. Вместо масло предпоръчвам зехтин екстра виржем и чесън н прах.
05.11.2022 23:36
Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
Стават много вкусни само да вметна , че аз ги направих и с чесън като за целта нарязах чесъна на филийки и след като покрих дъното на тавичката с зехтин наредих чесъна и отгоре сложих картофите .
Може да се намачкат и с лъжица не само с чаша ( внимавайте да не ги преварите и да се разпадат )
04.11.2022 14:46