Заек със зеленчуци със сос от нар и шарлан

ГеновеваГеновева
Помощник Готвач
125
835
1k
398
2
04/09/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо579
  • Преглеждания за месеца226
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества
Задушен Заек

Начин на приготвяне

Заекът се маринова първо със сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, сух девесил, като всички подправки се слагат в купичка, в която сме сложили олиото, разбърква се и с четка се намазва заекът от двете страни. Оставя се така за 1 час.

След това се слага в дълбока тенджера цял с двойно дъно или чугунена. Добавя се бялото вино и вода, колкото да се покрие заека до половина.

Слагаме на бавен огън да се задуши от едната страна за около 1 час и после го обръщаме от другата страна за същото време.

През това време си приготвяме зеленчуците, като ги режем на едро и ги овкусяваме със сол, вегета, соев сос, черен пипер и червен пипер.

Изсипваме ги в тенджерата при заека заедно с нарязаните домати и добавяме отгоре парчета краве масло. Ако течността се е изпарила, добавете още.

Гответе така, докато зеленчуците са готови за консумиране, като от време на време поливайте заека с помощта на лъжица със соса в тенджерата.

След като е готов нашият заек със зеленчуци, отгоре го полейте със соев сос, сос от нар и шарлан по 1 с.л.

Да ви е сладко!

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар