Асеновградска лютеница

04/09/2020
"Тази рецепта за лютеница идва директно от Асеновград "
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 094
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • чушки - 7 кг червени
  • домати - 3 кг
  • олио - 300 мл
  • захар - на вкус
  • чесън - 4 скилидки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките почистваме както и доматите.

Нарязваме ги на едро и ги поставяме да врят.

Оставяме така докато омекнат, след което ги прецеждаме през тензух или сито, за да се отделят люспите.

Получава се пюре, което оставяме да се вари, докато стане наполовина.

На порции добавяме олиото, захарта, чесъна и солта на вкус.

Оставяме да ври още половин час, като непрекъснато бъркаме, за да не загори.

Пълним лютеницата в бурканчета и се стерилизира.

Асеновградската лютеница е готова.

Метален инструмент за почистване на чушки и ябълки - 21 см-23%
Страхотна тавичка, която препоръчваме:
Метален инструмент за почистване на чушки и ябълки - 21 см
5.30 лв.
4.08 лв.
Виж ››

Практичната домакиня винаги има в кухненското си чекмедже удобен метален инструмент за почистване на ябълки и чушки

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар