Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Асеновградска лютеница

Асеновградска лютеница

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Асеновградска лютеница3 / 3
04/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
1
"Тази рецепта за лютеница идва директно от Асеновград"

Необходими Продукти

  • чушки - 7 кг червени
  • домати - 3 кг
  • олио - 300 мл
  • захар - на вкус
  • чесън - 4 скилидки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките почистваме както и доматите.

Нарязваме ги на едро и ги поставяме да врят.

Оставяме така докато омекнат, след което ги прецеждаме през тензух или сито, за да се отделят люспите.

Получава се пюре, което оставяме да се вари, докато стане наполовина.

На порции добавяме олиото, захарта, чесъна и солта на вкус.

Оставяме да ври още половин час, като непрекъснато бъркаме, за да не загори.

Пълним лютеницата в бурканчета и се стерилизира.

Асеновградската лютеница е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ние не слагаме чесън. Накрая се прибавя черен пипер и кимион на вкус.
26.07.2022 21:20
1