Лютеница без патладжан

04/09/2020
"Тази лютеница няма патладжан, но пак е много вкусна "
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 446
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарваме си доматите и ги обелваме.

След това камбите почистваме от семената и също попарваме за 2-3 минути, докато омекнат.

Морковите нарязваме на колелца и тях поставяме във вода да врат до готовност.

Зеленчуците нарязваме, а за по-лесно може да прекараме през месомелачката.

Поставяме всичко в дълбока тенджера, прибавяме олиото и солта и оставяме да се варят на слаб огън, като периодично разбъркваме.

Вари се докато лютеницата се сгъсти до желаната консистенция.

Пълним в бурканчета, които затваряме и стерилизираме за 20 минути.

Лютеницата без патладжан е готова.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
13.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар