Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Лютеница без патладжан

Лютеница без патладжан

Лютеница без патладжан
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
1
"Тази лютеница няма патладжан, но пак е много вкусна"

Необходими Продукти

  • камби - 5 кг
  • домати - 3 кг
  • олио - 1 винена чаша
  • моркови - 1 кг
  • захар - на вкус
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарваме си доматите и ги обелваме.

След това камбите почистваме от семената и също попарваме за 2-3 минути, докато омекнат.

Морковите нарязваме на колелца и тях поставяме във вода да врат до готовност.

Зеленчуците нарязваме, а за по-лесно може да прекараме през месомелачката.

Поставяме всичко в дълбока тенджера, прибавяме олиото и солта и оставяме да се варят на слаб огън, като периодично разбъркваме.

Вари се докато лютеницата се сгъсти до желаната консистенция.

Пълним в бурканчета, които затваряме и стерилизираме за 20 минути.

Лютеницата без патладжан е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: