Ванилов блат за торти

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1932k3923
Ванилов блат за торти1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Ако искате да приготвите неустоима, топяща се в устата торта, започнете с рецептата за ваниловия блат за торти"

Необходими Продукти

  • брашно - 140 г бяло пшенично
  • захар - 140 г бяла кристална
  • яйца - 4 бр. размер М
  • бакпулвер - 12 г
  • ванилия - 4 бр. прахче
  • слънчогледово олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на миксер в дълбока купа разбийте първо само едно по едно яйцата (4 бр.).

Разбийте ги хубаво, докато стане бяла пухкава текстура.

След което добавете към тях захарта (140 г) и разбивайте на средна мощност с миксера, докато не остават следи от кристалчетата.

Следва да добавите слънчогледово олио (50 мл). Разбийте за кратко и сложете бакпулвер (12 г) и ванилия (4 бр. прахчета).

Пресейте с помощта на сито брашното (140 г). Намалете миксера на слаба мощност и на няколко пъти добавете брашното.

След като сместа ви за ваниловия блат е готова, вземете си тавичка с незалепващо покритие. Застелете я с пекарска хартия и изсипете сместа от купата в нея.

Печете вашия блат на 180 градуса за около 45 минути в предварително загрята фурна. Направете проверка с дървена клечица.

Извадете вече готовия ванилов блат за торти и го оставете да изстине напълно, преди да го разрежете и да сглобите тортата си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: