Начин на приготвяне
С помощта на миксер в дълбока купа разбийте първо само едно по едно яйцата (4 бр.).
Разбийте ги хубаво, докато стане бяла пухкава текстура.
След което добавете към тях захарта (140 г) и разбивайте на средна мощност с миксера, докато не остават следи от кристалчетата.
Следва да добавите слънчогледово олио (50 мл). Разбийте за кратко и сложете бакпулвер (12 г) и ванилия (4 бр. прахчета).
Пресейте с помощта на сито брашното (140 г). Намалете миксера на слаба мощност и на няколко пъти добавете брашното.
След като сместа ви за ваниловия блат е готова, вземете си тавичка с незалепващо покритие. Застелете я с пекарска хартия и изсипете сместа от купата в нея.
Печете вашия блат на 180 градуса за около 45 минути в предварително загрята фурна. Направете проверка с дървена клечица.
Извадете вече готовия ванилов блат за торти и го оставете да изстине напълно, преди да го разрежете и да сглобите тортата си.