Люти чушки по кръчмарски
Ljute paprike na kafanski način
gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Буркани»Люти чушки по кръчмарски

Люти чушки по кръчмарски

НикиНики
Мастър Шеф
7556k3k3k3
Люти чушки по кръчмарски
Снимка: Ники
1 / 3
08/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ако много ви се хапват люти чушки, пригответе си домашно мариновани по тази рецепта - страхотният вкус е гарантиран"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 200 г
  • олио - 3 с.л
  • оцет - 6 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките измиваме и подсушаваме. Пукаме ги на скара или котлон.

Оставяме ги на да се охладят.

В купа сипваме олиото, оцета и солта.

Затваряме купата и разклащаме няколко пъти.

Отваряме и добавяме охладените люти чушки.

Затваряме и отново разклащаме купата с мариновани люти чушки.

Оставяме така да престои 10-12 часа, като от време на време разклащаме лютите чушки по кръчмарски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: