Начин на приготвяне
Пилешките пържоли поръсваме със сол и черен пипер.
Слагаме в тавичка, поливаме ги с лимоновия сок и печем във фурна на 180 градуса.
Отделяме жълтъците и белтъците.
Белтъците разбиваме на сняг и към тях добавяме крема сиренето. Разбиваме с миксер, докато се получи гладка пухкава смес.
Покриваме полуизпечените пържоли с белтъчната смес и връщаме обратно във фурната.
Запичаме за кратко, докато белтъците се стегнат.
С вилица разбиваме жълтъците и към тях добавяме синьото сирене.
Пет минути преди да извадим пържолите от фурната, внимателно ги поливаме с половината жълтъчна смес.
Поръсваме с бадемите и запичаме.
За да приготвим соса, загряваме 100 мл готварска сметана и към нея добавяме синьото сирене и останалите жълтъци.
Сваляме от котлона и поливаме бадемовите пържоли със соса.
За гарнитура приготвяме салата от броколи.
Във вряща подсолена вода бланшираме броколите за 1-2 минути.
Изплакваме ги под течаща студена вода.
Овкусяваме броколите със сол, олио и лимонов сок на вкус.
Украсяваме пилешките пържоли с бадемова коричка и сос с балсамова редукция.