Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с бадемова коричка и сос

Пилешки пържоли с бадемова коричка и сос

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Пилешки пържоли с бадемова коричка и сос
Снимка: AneliaStefanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Просто разкошни пилешки пържоли, които могат да ви разтопят - а хрупкавата бадемова коричка е бонус"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 4 бр.
  • синьо сирене - 30 г
  • крема сирене - 70 г
  • яйца - 2 бр.
  • филирани бадеми - 30 г
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • сол
  • черен пипер
  • За соса
  • готварска сметана - 100 мл
  • синьо сирене - 30 г
  • За гарнитура
  • броколи
  • лимонов сок
  • олио
  • сол
  • За декорация
  • балсамова редукция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли поръсваме със сол и черен пипер.

Слагаме в тавичка, поливаме ги с лимоновия сок и печем във фурна на 180 градуса.

Отделяме жълтъците и белтъците.

Белтъците разбиваме на сняг и към тях добавяме крема сиренето. Разбиваме с миксер, докато се получи гладка пухкава смес.

Покриваме полуизпечените пържоли с белтъчната смес и връщаме обратно във фурната.

Запичаме за кратко, докато белтъците се стегнат.

С вилица разбиваме жълтъците и към тях добавяме синьото сирене.

Пет минути преди да извадим пържолите от фурната, внимателно ги поливаме с половината жълтъчна смес.

Поръсваме с бадемите и запичаме.

За да приготвим соса, загряваме 100 мл готварска сметана и към нея добавяме синьото сирене и останалите жълтъци.

Сваляме от котлона и поливаме бадемовите пържоли със соса.

За гарнитура приготвяме салата от броколи.

Във вряща подсолена вода бланшираме броколите за 1-2 минути.

Изплакваме ги под течаща студена вода.

Овкусяваме броколите със сол, олио и лимонов сок на вкус.

Украсяваме пилешките пържоли с бадемова коричка и сос с балсамова редукция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: