Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли в Златен сос

Пилешки пържоли в Златен сос

Пилешки пържоли в Златен сос
Снимка: Мария Георгиева
1 / 5
23/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ето това е едно предложение, на което не може да устоите - сочни пържоли в съвършен сос"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - около 700 г обезкостено месо от бутчетата
  • зехтин
  • сол
  • брашно - 1/2 к.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • куркума
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформяме месото на тънки пържоли. Поръсваме със сол.

В тиган с незалепващо покритие загряваме зехтин и пържим месото от двете страни на не много силен котлон.

Когато придобият златист цвят, изкарваме в чиния.

В тигана слагаме още малко зехтин, брашното и леко го запържваме за 1-2 минути. Прибавяме прясното мляко и бъркаме постоянно, за да придобие еднороден вид.

Преди да свалим от огъня, прибавяме куркумата и посоляваме на вкус. Сосът придобива приятен златист цвят.

Пилешкте пържоли в Златен сос се поднася със салата от пресни краставици.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: