Печено цяло свинско каре

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Печено цяло свинско каре
Снимка: AneliaStefanova
1 / 3
07/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Печено свинско каре за гладници"

Необходими Продукти

  • свинско каре - 1 кг
  • бяло вино - 100 мл
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • къри - 1/4 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме месото, като поръсваме с подправките и хубаво втриваме по цялото парче месо.

Слагаме карето в тава и поливаме с олиото.

Сипваме в тавата и виното.

Покриваме месото с алуминиево фолио и печем във фурна на 180 градуса за 1 час.

Преди да го извадим от фурната, може да го запечем за много кратко, за да не се изсуши без фолио печеното свинско.

Разрязваме печеното цяло свинско каре на тънки филийки и сервираме с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: