Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Тарт»Тарт с броколи, домати и сирене

Тарт с броколи, домати и сирене

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Тарт с броколи, домати и сирене
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
08/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Разкошен солен тарт все с любими съставки - не забравяйте да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • чушки - 1 бр. червена + 2 бр. зелени
  • броколи - 200 г замразен
  • лук - 1 глава
  • печурки - 150 г мариновани
  • домати - 2 бр.
  • сирене - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Броколите се размразяват. Двата вида чушки се измиват и почистват от семките. Нарязват се на ситно в голяма купа.

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Доматите се измиват и нарязват на средно големи кубчета. Печурките се отцеждат и добавят.

Броколито се нарязва на средно големи парчета. В купата се добавя черен пипер и сол. Добавя се олиото.

Яйцата се разбиват. Добавят се в купата със зеленчуците.

Сиренето се натрошава и се добавя.

Всички съставки се разбъркват добре. Подготвя се намазнена форма за тарта. Чист плот или маса се поръсва с брашно.

Бутертестото се замесва на топка. Разточва се във формата на съда за тарта. Разстила се във формата.

Плънката от зеленчуци се разпределя в съда върху блата от бутертесто. Сочният солен пай се пече се на 180 градуса до готовност.

Получава се много свеж зеленчуков тарт с броколи, домати и сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: