Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Тарт»Тарт със сирене и домати

Тарт със сирене и домати

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Тарт със сирене и домати
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
30/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Страхотен тарт със сирене и домати, на който всички у дома ще се насладят"

Необходими Продукти

  • Продукти за тестото
  • пармезан - 100 г
  • бяло брашно - 220 г
  • масло - 125 г студено
  • яйца - 1 бр.
  • мащерка - 1 с.л. прясна
  • вода - 1 - 2 с.л. студена
  • Продукти за плънката
  • чери домати - 250 г
  • сирене - 100 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • магданоз - 1 с.л нарязан
  • мащерка - 1 с.л нарязана
  • сусам - за поръсване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете пармезана с мащерката и разделете сместа на две. При едната част добавете брашното, солта и нарязаното предварително масло на кубчета. С ръце мачкайте маслото с брашното докато се получат трохи.

Добавете яйцето и студената вода и замесете тесто. Ако е прекалено сухо добавете малко вода. Сложете за 15 минути тестото в хладилника.

След като се охлади върху набрашнена повърхност разточете тестото във формата на кръг. Кръгът трябва да е по-голям от формата за печене, тъй като трябва да има бордове.

Сложете тестото във формата и хубаво я покрийте заедно с ръбовете. Изрежете излишното тесто. Сложете формата в хладилника за 30 минути, за да се охлади тестото.

Междувременно направете плънката, като смесите намачканото сирене, разбитите яйца, сметаната, нарязания магданоз и половината от заделения пармезан с мащерка. Разбъркайте хубаво сместа и посолете на вкус.

Нарежете чери доматите на половини.

Запечете студения солен тарт за 15 минути на 190 C, като преди това сте наболи с вилица дъното, за да не се надигне. Изсипете сместа със сиренето и подредете чери доматите.

Поръсете отгоре със сусам или друг вид семе по желание. Запечете отново за 30 минути на 180 С.

Тартът със сирене и домати е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: