Начин на приготвяне
Смесете пармезана с мащерката и разделете сместа на две. При едната част добавете брашното, солта и нарязаното предварително масло на кубчета. С ръце мачкайте маслото с брашното докато се получат трохи.
Добавете яйцето и студената вода и замесете тесто. Ако е прекалено сухо добавете малко вода. Сложете за 15 минути тестото в хладилника.
След като се охлади върху набрашнена повърхност разточете тестото във формата на кръг. Кръгът трябва да е по-голям от формата за печене, тъй като трябва да има бордове.
Сложете тестото във формата и хубаво я покрийте заедно с ръбовете. Изрежете излишното тесто. Сложете формата в хладилника за 30 минути, за да се охлади тестото.
Междувременно направете плънката, като смесите намачканото сирене, разбитите яйца, сметаната, нарязания магданоз и половината от заделения пармезан с мащерка. Разбъркайте хубаво сместа и посолете на вкус.
Нарежете чери доматите на половини.
Запечете студения солен тарт за 15 минути на 190 C, като преди това сте наболи с вилица дъното, за да не се надигне. Изсипете сместа със сиренето и подредете чери доматите.
Поръсете отгоре със сусам или друг вид семе по желание. Запечете отново за 30 минути на 180 С.
Тартът със сирене и домати е готов.