Начин на приготвяне
Броколите се размразяват. Двата вида чушки се измиват и почистват от семките. Нарязват се на ситно в голяма купа.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Доматите се измиват и нарязват на средно големи кубчета. Печурките се отцеждат и добавят.
Броколито се нарязва на средно големи парчета. В купата се добавя черен пипер и сол. Добавя се олиото.
Яйцата се разбиват. Добавят се в купата със зеленчуците.
Сиренето се натрошава и се добавя.
Всички съставки се разбъркват добре. Подготвя се намазнена форма за тарта. Чист плот или маса се поръсва с брашно.
Бутертестото се замесва на топка. Разточва се във формата на съда за тарта. Разстила се във формата.
Плънката от зеленчуци се разпределя в съда върху блата от бутертесто. Сочният солен пай се пече се на 180 градуса до готовност.
Получава се много свеж зеленчуков тарт с броколи, домати и сирене.