Начин на приготвяне
В купа нарежете кравето масло на парчета и го оставете на стайна температура да се отпусне хубаво.
Когато стане меко сложете брашното, бакпулвера, яйцето, солта, захарта, ванилията и лимоновата кора. Замесете меко маслено тесто. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.
Извадете тестото и отрежете 1/3 от него. Останалото разточете на кръг. Прехвърлете в кръгла ниска тавичка, застлана с хартия за печене.
Оформете стените от тестото - леко високи. Надупчете с вилица и сложете мармалада.
От заделеното тесто късайте малки парчета и ги разпределете хаотично върху мармалада.
Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 30-40 градуса.
Извадете, охладете и поръсете сладкиша с пудра захар.
Немският маслен сладкиш е готов.