Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Немски маслен сладкиш

Немски маслен сладкиш

Немски маслен сладкиш
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Този маслен сладкиш е на почит у дома и се приготвя с повод и без повод"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • масло - 120 г
  • брашно - 270 г
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 100 г
  • сол - щипка
  • бакпулвер - 5 г
  • ванилия - 1 бр.
  • лимони - 1 бр. кората
  • още
  • мармалад - 1 буркан от ягоди
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа нарежете кравето масло на парчета и го оставете на стайна температура да се отпусне хубаво.

Когато стане меко сложете брашното, бакпулвера, яйцето, солта, захарта, ванилията и лимоновата кора. Замесете меко маслено тесто. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.

Извадете тестото и отрежете 1/3 от него. Останалото разточете на кръг. Прехвърлете в кръгла ниска тавичка, застлана с хартия за печене.

Оформете стените от тестото - леко високи. Надупчете с вилица и сложете мармалада.

От заделеното тесто късайте малки парчета и ги разпределете хаотично върху мармалада.

Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 30-40 градуса.

Извадете, охладете и поръсете сладкиша с пудра захар.

Немският маслен сладкиш е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: