Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета на фурна под фолио

Пилешки дробчета на фурна под фолио

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Пилешки дробчета на фурна под фолио
Снимка: Аника Войт
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Фолиото не може да спре аромата на пилешките дробчета, който се носи от фурната, но пък съдейства за техния разкошен вкус"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 700 г
  • лук - 3 глави стра
  • печурки - 300 г гъби
  • червени пиперки - 2 бр.
  • бира - 200 мл
  • масло - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - пресен за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дробчета, измийте ги под течаща вода и изцедете в гевгир.

Поставете ги в тавата за печене. Нарежда е маслото между тях.

Лука и гъбите обелете и нарежете на филийки. Подсолете ги и добавете в тавата. Ред е на чушката - също почистена и нарязана на ситно.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Внимателно налейте бирата и покрийте тавата с фолио.

Печете дробчетата на фурна на 200 градуса около 40-45 мин.

След това намалете на 180 градуса и открийте фолиото, за да се запекат за десетина минути.

Пилешки дробчета на фурна под фолио поднесете поръсени с нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: