Медено тесто

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
318
2k
1k
602
3
11/09/2020
"Перфектното медено тесто, от което ще приготвите най-вкусните меденки за малки и големи"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции700
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 628
  • Преглеждания за месеца165
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до получаване на пухкава пяна. Към тях добавете олиото на тънка струйка.

Добавете меда и отново разбийте с помощта на миксер или бъркалка.

В отделна купа смесете брашното (500 г), содата и канелата. Смесете ги добре.

Започнете да добавяте от сухите продукти към яйчената смес. Добавяйте на етапи по лъжица и разбъркайте.

Получава се меко на допир тесто, което не бива да залепва по пръстите ви.

Ако е така, значи се нуждае от още малко брашно.

Меденото тесто може да използвате веднага или да приберете в хладилника и да приготвите меденки в рамките на няколко дни.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар