Моето сполучливо кюнефе

АнабелАнабел
Новак
23
331
1k
49
13/09/2020
"Бихме казали повече от сполучливо кюнефе, направо страхотно - и на вид, и на вкус"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 917
  • Преглеждания за месеца398
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

  • кадаиф - 400 г пресен
  • краве масло - 200 г
  • моцарела - 400 г
  • шамфъстък - 100г
  • За захарния сироп
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - 3 с.л.
* мерки и количества
Кадаиф

Начин на приготвяне

Първо се приготвя захарният сироп. За целта в тенджерка се наливат чаша и половина вода и прибавят чаша и половина захар.

Тенджерката се слага на котлона и след като сиропът заври, се дръпва от котлона. Прибавя се лимоновият сок и се остава да изстине.

Кравето масло се слага в тавата за печене и се разтопява. Половината кадаиф се разстила в тавата, притиска се с ръце, а отгоре се разпределя накъсаната на парченца моцарела.

Слага се останалият кадаиф и отново се притиска с ръце.

Кюнефето се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. След това се изважда и с помощта на чиния се обръща, за да се запече от другата страна.

Опеченото сполучливо кюнефе се залива с вече изстиналия сироп и посипва със счукан шамфастък. Сервира се топло, докато моцарелата все още се разтича.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар