Начин на приготвяне
Първо се приготвя захарният сироп. За целта в тенджерка се наливат чаша и половина вода и прибавят чаша и половина захар.
Тенджерката се слага на котлона и след като сиропът заври, се дръпва от котлона. Прибавя се лимоновият сок и се остава да изстине.
Кравето масло се слага в тавата за печене и се разтопява. Половината кадаиф се разстила в тавата, притиска се с ръце, а отгоре се разпределя накъсаната на парченца моцарела.
Слага се останалият кадаиф и отново се притиска с ръце.
Кюнефето се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. След това се изважда и с помощта на чиния се обръща, за да се запече от другата страна.
Опеченото сполучливо кюнефе се залива с вече изстиналия сироп и посипва със счукан шамфастък. Сервира се топло, докато моцарелата все още се разтича.