Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кадаиф»Моето сполучливо кюнефе

Моето сполучливо кюнефе

Моето сполучливо кюнефе
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Бихме казали повече от сполучливо кюнефе, направо страхотно - и на вид, и на вкус"

Необходими Продукти

  • кадаиф - 400 г пресен
  • краве масло - 200 г
  • моцарела - 400 г
  • шамфъстък - 100г
  • За захарния сироп
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя захарният сироп. За целта в тенджерка се наливат чаша и половина вода и прибавят чаша и половина захар.

Тенджерката се слага на котлона и след като сиропът заври, се дръпва от котлона. Прибавя се лимоновият сок и се остава да изстине.

Кравето масло се слага в тавата за печене и се разтопява. Половината кадаиф се разстила в тавата, притиска се с ръце, а отгоре се разпределя накъсаната на парченца моцарела.

Слага се останалият кадаиф и отново се притиска с ръце.

Кюнефето се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. След това се изважда и с помощта на чиния се обръща, за да се запече от другата страна.

Опеченото сполучливо кюнефе се залива с вече изстиналия сироп и посипва със счукан шамфастък. Сервира се топло, докато моцарелата все още се разтича.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: