Ванилов пудинг с тапиока

Кристиан АлександровКристиан Александров
Иноватор
374
2k
2k
452
1
14/09/2020
"Бърз десерт от ванилов пудинг, приготвен с тапиока - препоръчваме го"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо83
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме млякото и сметаната в тенджера, кипваме за 1-2 минути и отместваме.

Добавяме ванилията, нишестето от тапиока и рикотата и разбъркваме.

Отделно разбиваме захарта и жълтъците.

Добавяме ги в горната смес, разбъркваме и изсипваме в малка форма за печене.

Печем пудинга на водна баня на 180 градуса 40 минути.

Оставяме ваниловия пудинг с тапиока да изстине и го прибираме в хладилника за 3-4 часа преди сервиране.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар