Талиатели с гъби и доматен сос

Талиатели с гъби и доматен сос

АнабелАнабел
Новак
33
363
1k
61
15/09/2020
"Порция талиатели с апетитен доматен сос - всичко необходими за една страхотна италианска вечеря, може би и чаша вино ще добавим"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо701
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно, слагат се в дълбок тиган и се запържват.

След като омекнат, към тях се прибавят нарязаните на филийки гъби.

Зеленчуците се разбъркват периодично, след което се налива малко бяло вино.

Щом се поизпари бялото вино, се добавят настърганите домати.

Сосът се овкусява със сол, захар, суха мащерка и когато е готов - с черен пипер.

Готви се до желаната гъстота.

През това време се сваряват талиателите в подсолена вода по указанията на опаковката.

Сервират се полети с гъбено-доматения сос и поръсени с настърган пармезан.

Да ви е вкусно с тези талиатели с гъби и доматен сос

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар