Дзукото с бишкоти

Дзукото с бишкоти

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
158
2k
525
370
16/09/2020
"Лесен сладкиш, който ще очарова всеки, който го опита от първата хапка - Дзукото с бишкоти"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 268
  • Преглеждания за месеца310
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

За това Дзукото желатинът се залива с 70-80 мл студена вода и се оставя да набъбне.

Жълтъците се смесват с нишестето и брашното, разбъркват се и се разреждат с част от млякото.

Останалото мляко заедно с 200 г от захарта се поставя на котлона до завиране. Излива се към жълтъците и се връща на котлона. Кремът се вари до сгъстяване. Прибавя се желатинът и се оставя да изстине.

Белтъците се разбиват на сняг с останалата 70 г захар и сиропа от сладкото от смокини.

Изстиналият крем се разбива и към него се добавят белтъците.

Обла купа се облепя със стреч фолио.

От едната страна част от бишкотите се изрязват на остър ъгъл. Потапят се за секунди в кафето и се нареждат на дъното на купата с острата част надолу.

Излива се половината крем и се поставят парченца от смокините и бишкоти.

Поставя се останалият крем, смокини и се завършва с бишкоти.

Дзукотото се поставя в хладилник за няколко часа.

Обръща се в поднос и Дзукото с бишкоти се поръсва с какао.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар