Начин на приготвяне
За това Дзукото желатинът се залива с 70-80 мл студена вода и се оставя да набъбне.
Жълтъците се смесват с нишестето и брашното, разбъркват се и се разреждат с част от млякото.
Останалото мляко заедно с 200 г от захарта се поставя на котлона до завиране. Излива се към жълтъците и се връща на котлона. Кремът се вари до сгъстяване. Прибавя се желатинът и се оставя да изстине.
Белтъците се разбиват на сняг с останалата 70 г захар и сиропа от сладкото от смокини.
Изстиналият крем се разбива и към него се добавят белтъците.
Обла купа се облепя със стреч фолио.
От едната страна част от бишкотите се изрязват на остър ъгъл. Потапят се за секунди в кафето и се нареждат на дъното на купата с острата част надолу.
Излива се половината крем и се поставят парченца от смокините и бишкоти.
Поставя се останалият крем, смокини и се завършва с бишкоти.
Дзукотото се поставя в хладилник за няколко часа.
Обръща се в поднос и Дзукото с бишкоти се поръсва с какао.
Да ви е сладко!