Брауни хапки

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Брауни хапки
Снимка: Аника Войт
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
25
"Всяко парти е още по-сладко и специално, когато на него присъстват и шоколадовите брауни хапки"

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г натурален
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 200 г
  • захар - 200 г
  • брашно - 100 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • орехи - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд за водна баня сложете маслото и начупения на парченца шоколад.

Разточете сместа на водна баня до получаване на гладка смес. Щом е готова, покрийте съда и оставете настрани.

С помощта на миксер разбийте яйцата и захарта до пухкава пяна. Добавете щипка сол и натрошените на ситно орехи.

Брашното заедно с бакпулвера пресейте и започнете да го добавяте към яйчената смес.

Добавяйте бавно и на части. Не бъркайте енергично, за да не спадне обемът на сместа. Накрая прибавете и разтопения шоколад. Отново разбъркайте.

Излейте сместа в тава, която сте застлали с хартия за печене. Поставете шоколадовия сладкиш в предварително зягрята фурна на 180 градуса. Печете около половин час.

Щом е готово браунито, оставете да изстине. Ако започнете да го режете горещо, рискувате да се разпадне.

Нарежете брауни хапки с остър нож и поднесете с декоративни клечки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Страхотно предложение!
25.04.2022 20:33
Аника Войт
Аника Войт
И аз благодаря за оценката Ви.
16.09.2020 14:42
Албена Атанасова
Албена Атанасова
Много сполучлива рецепта! Благодаря за идеята!
16.09.2020 11:50