Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Пиле с пресен лук и гъби

Пиле с пресен лук и гъби

Пиле с пресен лук и гъби
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
22/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
37 мин.
Порции
4
"Чудесна гозба си спретнахме от пиле с гъби, добавихме и лук за още по-апетитен вкус"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г
  • пресен лук - 2 бр.
  • морков - 1 бр.
  • чушка - 1 бр. жълта
  • целина - 1 бр.
  • гъби - 6 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • доматена паста - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешкото и го запържете в тенджера под налягане с 3 с.л. олио.

Добавете лука, нарязан на полумесеци, моркова и чушката на малки парчета.

Обелете гъбите и ги нарежете. Сложете и тях.

След 5-6 минути добавете червения пипер, доматеното пюре и паста.

Налейте вода и сложете подправките.

Затворете тенджерата и варете пилешката яхния 15 минути.

Махнете от котлона и изчакайте да излезе парата.

Отворете капака и сервирайте вашето пиле с пресен лук и гъби топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: