Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Бюрек по сръбски

Бюрек по сръбски

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Бюрек по сръбски3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Сутрин като закусаме със сръбски бюрек, имаме сили за целия ден - и при вас ли е така"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г сръбски точени
  • краве масло - 100 г краве
  • краве сирене - 400 г твърдо
  • яйца - 3 бр. кокоши
  • вода - 200 мл топла
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ЗАЛИВКА
  • яйца - 3 бр. кокоши
  • прясно мляко - 50 мл краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбийте яйцата. Към тях добавете натрошеното с ръце сирене, бакпулвера и топлата вода.

Разбъркайте всички продукти добре до получаване на кашичка.

Маслото разтопете на водна баня или използвайте функцията на мирковълновата фурна.

Отворете корите за баница. Вземете една от тях и я намажете с разтопеното масло. Отгоре и сложете по една-две (ако предпочитате с повечко плънка) супени лъжици от плънката.

Завийте кората от долния край и фитил. След което отново завийте, този път в кръг на охлювче.

Така продължете с останалите продукти.

Загрейте фурната на 200 градуса.

В тава застелете хартия за печене и подредете навитите банички.

Пригответе си заливката за бюрека.

В отделен съд разбийте яйцата и добавете към тях прясното мляко. С получената смес залейте навитите кори. Оставете за 15 минути продуктите да отлежат.

Сложете тавата със сръбския бюрек във фурната. Намалете на 180°C и печете до зачервяване (около 30 минути).

Веднага щом извадите тавата от фурната я натръскайте с малко студена вода, покрийте я с кухненска кърпа и оставете за десетина минути настрани.

При сервирането му отделете всяко охлювче на отделна порция.

Освен за закуска този вкусен бюрек по сръбски може да сервирате за обяд или вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: