Сьомга на тиган с кафява захар и задушени бейби моркови

29/09/2020
"Бърза, вкусна и здравословна вечеря от сьомга на тиган с морковена гарнитура"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо168
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • сьомга - 300 г котлет или филе (по избор)
  • кафява захар - 2 ч.л
  • сол - 1 щ
  • черен пипер - 1 щ
  • зехтин - 50 мл
  • За гарнитурата
  • бейби моркови - 300 г
  • масло - 1 с.л.
  • сол
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата се измива и подсушава, след което се овкусява хубаво от двете страни със солта и кафявата захар.

Сипваме в тефлонов тиган 1-2 с.л. зехтин (не повече, понеже и сьомгата ни е доста мазна) и запържваме рибния котлет или филето сьомга от двете страни на по-силна температура за около 1 мин и 30 сек, след което намаляваме котлона и пържим на слаба температура още около 4-5 мин.

Готовата риба изваждаме върху кухненска хартия да се отцеди излишната мазнина и поръсваме черен пипер.

За гарнитурата от бейби моркови разтапяме 1 с.л. масло в тиган и задушаваме морковите до пълно омекване, след което овкусяваме със сол и пресен копър.

Сьомга на тиган с кафява захар и задушени бейби моркови е идеална вечеря.

Дълбок тиган с каменно покритие 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие 26 см
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Бъдете модерни - хапвайте здравословна храна, но без да давате куп пари за нея, а само малко - за тиган с незалепващо каменно покритие. Голям, удобен за работа, позволяващ готвене на всички любими храни, които семейството ви обожава.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар