Начин на приготвяне
Сьомгата се измива и подсушава, след което се овкусява хубаво от двете страни със солта и кафявата захар.
Сипваме в тефлонов тиган 1-2 с.л. зехтин (не повече, понеже и сьомгата ни е доста мазна) и запържваме рибния котлет или филето сьомга от двете страни на по-силна температура за около 1 мин и 30 сек, след което намаляваме котлона и пържим на слаба температура още около 4-5 мин.
Готовата риба изваждаме върху кухненска хартия да се отцеди излишната мазнина и поръсваме черен пипер.
За гарнитурата от бейби моркови разтапяме 1 с.л. масло в тиган и задушаваме морковите до пълно омекване, след което овкусяваме със сол и пресен копър.
Сьомга на тиган с кафява захар и задушени бейби моркови е идеална вечеря.