Лютеница с гъби

ТатянаТатяна
Новак
21
133
44
17
27/09/2020
"Към изпитаната рецепта за лютеница добавяме гъби и сме безкрайно доволни, че си имаме бурканчета за зимата"
Приготвяне50 мин.
Готвене120 мин.
Общо170 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо211
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Лютеница

Начин на приготвяне

За лютеницата с гъби печурките се накисват във вода. Доматите и морковите се измиват. Нарязват се на едро в голяма тава. Чушките се измиват и почистват от семките.

Нарязват се на едро в тавата. Червеният лук се почиства и нарязва на едро. Чесънът се почиства. Печурките се доизмиват добре.

Добавят се в тавата. Поръсват се със солта и захарта. Полива се с олиото и оцета. Пече се 2 часа в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Изпечените зеленчуци се пасират до получаване на гладка финосмляна лютеница. Разсипва се в чисти и сухи буркани. Затварят се добре. Бурканите се варят за 5 минути след завирането, за да се стерилизират.

Готовата лютеница с печурки е подходяща за студени сандвичи или пък като гарнитура за кебапчета.

Капачки за буркани 50 бр - Етрополе-17%
За вашата зимнина препоръчваме:
Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
5.99 лв.
4.99 лв.
Виж ››

За да не отидат усилията ви на вятъра и да не се притеснявате, че зимнината ви ще се развали, заложете на изпитаното качество на капачки за буркани Етро Поле.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар