Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Плодов крем»Ябълков грис с рожков

Ябълков грис с рожков

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Ябълков грис с рожков
Снимка: Аника Войт
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Само за 30 минути можете да направите един десерт с грис, ябълки и рожков, който да поднесете охладен за закуска, десерт или като междинно хранене"

Необходими Продукти

  • ябълки - 700 г
  • вода - 750 мл
  • захар - 5 с.л.
  • рожков - 5 с.л.
  • прясно мляко - 1 л
  • грис - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги почистете от семките им.

Нарежете ги на ситно.

Сложете около 750 мл вода да заври. Добавете захарта и ябълките. Оставете сместа да поври 5 минути под капак.

Изключете котлона и оставете да изстине малко. Пасирайте до еднородна смес.

В друга подходяща тенджера сложете да кипне прясното мляко. Намалете на минимална степен силата на котлона и добавете гриса, ябълковото пюре и рожков. Варете до сгъстяване на грис крема.

Изсипете в десерти купи или чаши и приберете в хладилника за поне час.

Ябълковия грис с рожков може да понесете за закуска, десерт или междинно хранене както на деца, така и на възрасти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: