Солена млечна баница с юфка

АнабелАнабел
Новак
91
858
1k
171
Солена млечна баница с юфка
Снимка: Анабел
1 / 3
01/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Сготви1 мин.
Общо6 мин.
Порции6
"Млечната баница с юфка е солена и е страхотна за закуска или за из път, ако нямате време да хапнете у дома"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тавичката, в която ще се пече млечната баница, се намазва с масло и в нея се изсипва юфката.

Останалото масло се разтопява и излива върху юфката. Тя се разбърква и слага да се запече във фурната за около 5 минути.

През това време в купа се разбиват яйцата, налива се прясното мляко и се прибавя натрошеното сирене.

Сместа се разбърква и излива върху запечената юфка. Тя също се разбърква леко, за да може млечно-яйчената смес да се разпредели хубаво.

Баницата с юфка се връща във фурната и се пече още около 50 минути или докато се стегне и придобие хубав загар.

Температурата на печене е 190 градуса.

Солена млечна баница с юфка се сервира топла и е идеална за бърза закуска.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: