Солена млечна баница с юфка

АнабелАнабел
Новак
23
333
1k
53
01/10/2020
"Млечната баница с юфка е солена и е страхотна за закуска или за из път, ако нямате време да хапнете у дома"
Приготвяне5 мин.
Готвене1 мин.
Общо6 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 155
  • Преглеждания за месеца348
  • Преглеждания за седмицата54
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тавичката, в която ще се пече млечната баница, се намазва с масло и в нея се изсипва юфката.

Останалото масло се разтопява и излива върху юфката. Тя се разбърква и слага да се запече във фурната за около 5 минути.

През това време в купа се разбиват яйцата, налива се прясното мляко и се прибавя натрошеното сирене.

Сместа се разбърква и излива върху запечената юфка. Тя също се разбърква леко, за да може млечно-яйчената смес да се разпредели хубаво.

Баницата с юфка се връща във фурната и се пече още около 50 минути или докато се стегне и придобие хубав загар.

Температурата на печене е 190 градуса.

Солена млечна баница с юфка се сервира топла и е идеална за бърза закуска.

Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
17.50 лв.
13.47 лв.
Виж ››

Много удобна и практична дървена точилка, с която ще разточите вкусни баници

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Геновева
Геновева
02.10.2020 10:26
Страхотна закуска!
0
0
Албена Асенова
Благодаря!
0
0