Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Лимонови бухти с лимецово брашно

Лимонови бухти с лимецово брашно

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Лимонови бухти с лимецово брашно
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
30
"Мини лимонови бухтички на малки, големи и по-големи - всеки си взима по няколко, щом мине покрай тях"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • кора от лимон
  • захар - 70 г
  • брашно бяло - 200 или 220 г
  • брашно от лимец - 200 г
  • захар - 1 к.ч. кристал за овалване
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко разтворете содата. Разбъркайте и оставете за минута настрани.

Докато содата се активизира, пригответе останалите продукти.

Пресейте брашната в тава и направете малко кладенче.

Вътре добавете яйцата, захарта и солта. Прибавете също настърганата кора от един лимон, както и ванилия за по-силен аромат.

При всички тези съставки изсипете и киселото мляко. Започнете да размесвате меко тесто.

То не трябва да залепва по ръцете. Ако е така, добавете още малко от брашното.

Разточете го на тънък лист.

Тези нестандартни бухти може да нарежете и в нестандартна форма, например в кръгчета.

Загрейте олиото. Хубаво е да е поне няколко пръста над дъното на съда.

Изпържетелимоновите бухти с лимецово брашно до златисто.

Поднесете с мед или поръсени с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: