Напукани меденки

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
147
2k
510
333
01/10/2020
"Напукани меденки за вкусна почерпка на гостите или приятна изненада за семейството"
Приготвяне30 мин.
Готвене12 мин.
Общо42 мин.
Порции50
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо918
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата53
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява с двата вида сода.

В купа се поставят яйцето, меда, олиото, захарта и подправките. Разбиват се с миксер.

Към течната смес по-малко се добавя брашното, като се бърка с лъжица. Получава се меко и лепкаво тесто.

Покрива се със стреч фолио и се оставя в хладиник за 1 час.

От тестото се късат топчета с големина на голям орех. Овалват се обилно в пудра захар и меденките се нареждат в тава постелена с хартия за печене.

Напуканите сладки се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 10-12 минути.

Получават се около 50 бр. много вкусни напукани меденки.

Да ви е сладко!

Тава с незалепващо покритие за сладки и сладкиши-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тава с незалепващо покритие за сладки и сладкиши
11.99 лв.
9.00 лв.
Виж ››

Перфектните сладки ще приготвите не само с точната рецепта, но и с помощта на тази лесна за почистване и много удобна за употреба тава за сладки с незалепващо покритие

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар