Начин на приготвяне
Почистете и нарежете лука шалот и чесъна и ги запържете с малко сол в зехтина до светло-златисто.
Добавете маслото и половината бейби листа спанак и бъркайте докато омекнат.
Сложете оризовото и бадемово брашно, ако е нужно поръсете още малко мазнина.
Запържете за минута и налейте соевото мляко при непрестанно разбъркване.
Поръсете с пармезана.
Гответе на бавен огън до сгъстяване. Ако желаете си разредете с още малко мляко.
Към кашичката на котлона сложете и останалите свежи листа спанак, подправете с черен пипер и пасирайте.
Поднесете готовия свеж спаначен дип топъл или охладен, може да се сервира и по двата начина.
Идеална компания за дипа са хрупкави крекери, гризини или зеленчукови пръчици. Прекрасно би паснал и на препечени филийки.
Добър апетит!