Начин на приготвяне
Пригответе всички зеленчуци като за целта нарежете на дължина тиквичките, патладжана и праза.
Поръсете ги с черен пипер, сол и розмарин, както и с малко олио. Изпечете ги в загрята на 200 градуса фурна за около 30-40 минути или на скара.
Докато зеленчуците се пекат, направете дипа. Махнете дръжките на спанака, измийте и го подсушете. Сложете го в тенджера на слаб котлон. Задушете го за няколко минути, след това го отцедете много добре.
Сложете подсушения спанак с чесъна и зеления лук в пасатор и пасирайте до гладка смес. Сипете дипа при изварата, добавете лимоновия сок и разбъркайте добре. Добавете сол и черен пипер на вкус и сервирайте изпечените зеленчуци с дипа.