Питки с гауда и риган

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
355
3k
2k
1k
4
01/10/2020
"Питки с гауда и риган, които може да си хапнете директно или да изчакате основно - някак усещаме, че ще е първото"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо228
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите до готовност в подсолена вода, без да ги белите. Оставете да се охладят напълно.

Затоплете прясното мляко и разтворете в него маята, захарта и 2-3 с.л. брашно.

Настържете на едро ренде картофите и Гаудата.

Пресейте брашното и направете кладенче.

Добавете към него всички продукти без маслото и замесете меко тесто.

Ако е необходимо, добавете още брашно. Покрийте тестото с фолио и оставете на топло да втаса, докато удвои обема си.

Готовото тесто разделете на 12-14 равни части.

Върху набрашнена повърхност разточете всяка на елипса с дебелина около 0.5 см и намажете с меко (неразтопено) масло. Навийте на руло, усучете двата края и леко издърпвайте. След това навийте на охлюв.

Наредете малките питки в тава, застлана с хартия за печене, и оставете повторно да втасат за още 20 минути.

Разбийте едно яйце и намажете с него питките. Ако желаете, поръсете със семена по избор.

Сложете питките да се пекат в загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути, докато добият приятен златист загар.

Много вкусни питки с гауда и риган и аромат на масло.

Форми за печене от алпака - 4 броя с декор-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Форми за печене от алпака - 4 броя с декор
44.00 лв.
33.88 лв.
Виж ››

Удобни и практични форми за печене 4 в 1, които можем само да ви препоръчаме

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар