Начин на приготвяне
Пресейте брашното и оформете кладенче. Изсипете маята, добавете и захарта, солта и олиото.
Добавяйте постепенно хладка вода и разбъркайте съставките. Налейте необходимото количество вода, докато се получи еластично тесто, което не лепне по ръцете ви.
Оформете тестото на топка и го покрийте с найлоново фолио. Оставете го на топло, за да удвои обема си и втаса.
Разделете тестото на 4 топки. Разточете топките на питки.
Намажете всяка питка с кайма, а отгоре наредете парченца чушка.
Наредете питките в тава, застлана с домакинска хартия и изпечете в загрята фурна до 200 градуса.
Преди готовност на питките, поръсете обилно с настъргана на ренде гауда и допечете.
Готовите питки поръсете със свеж магданоз преди да поднесете.
Консумирайте пидетата топли.
Гарнираните питки с кайма и гауда са готови.