Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Гарнирани питки с кайма и гауда

Гарнирани питки с кайма и гауда

Гарнирани питки с кайма и гауда
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
10/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Толкова са топлички и мекички тези питки, че веднага забравяме за диетите и лакомо ги нападаме"

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г
  • мая - 7 г суха
  • сол - 2 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • кайма - 250 г
  • магданоз
  • гауда
  • чушки - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и оформете кладенче. Изсипете маята, добавете и захарта, солта и олиото.

Добавяйте постепенно хладка вода и разбъркайте съставките. Налейте необходимото количество вода, докато се получи еластично тесто, което не лепне по ръцете ви.

Оформете тестото на топка и го покрийте с найлоново фолио. Оставете го на топло, за да удвои обема си и втаса.

Разделете тестото на 4 топки. Разточете топките на питки.

Намажете всяка питка с кайма, а отгоре наредете парченца чушка.

Наредете питките в тава, застлана с домакинска хартия и изпечете в загрята фурна до 200 градуса.

Преди готовност на питките, поръсете обилно с настъргана на ренде гауда и допечете.

Готовите питки поръсете със свеж магданоз преди да поднесете.

Консумирайте пидетата топли.

Гарнираните питки с кайма и гауда са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: