Телешка чорба по ловджийски

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
302
2k
1k
467
3
02/10/2020
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 399
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото ма сравнително малки парчета. Слагаме ги в тенджера заедно с 1. 2-2 л студена вода.

Поставяме съда на котлона да заври.

Щом водата започне да бълбука се намалява силата на котлона. По време на готвенето над водата ще се появи пяна, която трябва да оберете с решетъчна лъжица и да изхвърлите.

Докато телешкото месо се вари, започваме да подготвяме зеленчуците.

Лука обелваме и нарязваме на средни парчета. Моркова също почистваме и нарязваме на колелца. Червената чушка нарежете на ситно.

Около час, след като месото вече се вари, в тенджерата добавете и зеленчуците. Подправете със зърната черен пипер и сол на вкус.

Последно допълваме ястието в нарязаните на парчета обелени и измити картофи.

Оставяме чорбата да се вари до омекването им.

Довършваме телешка чорба по ловджийски с една супена лъжица масло и нарязаните на ситно пресни подправки.

След още 15 мин. на котлона телешката супа е готова да бъде сервирана.

Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см
17.00 лв.
Виж ››

С удобен размер и ергономична форма - този капак превръща отцеждането на сварените продукти в детска игра, може да се използва и като подложка за горещи съдове

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Богато ароматно ястие!
1
0