Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сръбска Сметанова Баница

Сръбска Сметанова Баница

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k311
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбска Сметанова Баница
Снимка: Veca
1 / 10
07/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
130 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8
"Обзалагаме се, че тази конкретна версия на баницата ще ви стане любима"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 600 г
  • мляко - 250 мл, хладко
  • вода - 100 мл, хладка
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • суха мая - 10 г
  • маргарин - 50 г
  • сметана - 3 с.л.
  • За пълнежа
  • сметана - 5 с.л.
  • сирене - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото: Изсипете половината брашно в по-дълбока купа, добавете маята, солта, разбъркайте.

След това добавете хладкото мляко и хладката вода, омекналия маргарин, яйцата и сметаната и постепенно добавете останалото брашно, за да замесите тестото.

Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да престои 30 минути.

Замесете тестото върху набрашнена работна повърхност и го разделете на две части. Развийте двете части с точилка в голям кръг.

Поставете сметаната в по-дълбока купа, добавете сиренето и разбъркайте с вилица и намажете двете кори с получената смес, след което ги навийте на рула. Поставете рулата в тава, застлана с хартия за печене.

Оставете да престои 30 минути. Печете в добре загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.

Извадете готовата баница от фурната, оставете да се охлади. Нарежете на парчета с желания размер, сервирайте.

Сметановата баница е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: