Патешки бутчета в гювеч

Ivi  VaccaIvi Vacca
Иноватор
307
3k
829
693
02/10/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо610
  • Преглеждания за месеца273
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • лук - 2 глави
  • червено зеле - приблизително 1/2 кг
  • сушени плодове - 100 г микс
  • масло - 3 супени лъжици Гхи
  • сок от сливи - 150 мл
  • зеленчуков бульон - 150 мл
  • оцет - 3 с.л. от червено вино
  • сол
  • бял пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • патешки бутчета - 4 бр. (всяко по около 350 г кожата)
  • лют червен пипер
  • суха мащерка - 1 чаена лъжичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, изрежете и измийте червеното зеле. Извадете дръжката, нарежете четвъртинките червено зеле на фини ивици. Обелете и нарежете на кубчета лука. Също така нарежете сушените плодове на малки кубчета.

Загрейте 1 супена лъжица избистрено масло гхи в тигана, задушете лука и сушените плодове. Добавете червено зеле, задушете за 4-5 минути. Изсипете половината сок от сливи, бульон и оцет. Добавете сол, черен пипер, дафинов лист, карамфил.

Загрейте фурната до 150 градуса.

Измийте патешките бутчета, подсушете. Натрийте със сол, лют червен пипер и мащерка. Загрейте останалото избистрено масло гхи в гювеча или тиган, запържете патешките бутчета в него на умерен огън до златисто-кафяво.

Поставете патешките бутчета с кожата нагоре върху червеното зеле в гювеча за печене и затворете с капака.

Пъхнете във фурната (в средата) за 45 минути.

Увеличете температурата на фурната до 200 градуса. Изсипете останалата част от сока от сливи продължете да готвите без капак за около 20 минути, докато бутчетата станат запечени хубаво и хрупкави.

Сервирайте патешките бутчета върху задушеното червено зеле с варени картофи или картофени кнедли.

Патешките бутчета в гювеч са готови.

Традиционен български гювеч с капак 5л-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
18.47 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Чудна рецепта, харесана и одобрена от цялото семейство!
0
0