Питки-джоб

02/10/2020
"Закуска за шампиони - питки-джоб с плънка по ваше желание и вкус"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо586
  • Преглеждания за месеца198
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Около 500 г от брашното се слага в голяма купа и в средата му се прави кладенче. Другите 100 г брашно се оставят за доомесване на тестото.

Киселото мляко се смесва със содата и се оставя 5 мин. да шупне. В топлото прясно мляко се разтваря маята.

След това шупналото кисело мляко и прясното мляко с маята се изсипват в кладенчето на брашното.

Прибавят се също белтъкът, олиото, солта и захарта. Замесва се тесто и когато поеме всичкото брашно се изважда от купата и се доомесва на плота с останалите 100 г брашно.

Така замесеното тесто се оставя да втасва 30 минути. След това се премесва отново и се разделя на 9 еднакви топки.

Всяка топка се разточва на кръг с дебелина 1/2 см, намазва се с олио, сгъва се на две, пак се намазва с олио и се сгъва на четири.

Малките питки се слагат в тавата върху хартия за печене, намазват се отгоре с олио и се оставят да втасат 30 минути.

След като втасат се намазват със жълтъка и се слагат да се пекат в предварително загрята на максимум фурна, която веднага се намалява на 160-170 градуса. Пекат се около 15-20 минути или до готовност.

Проверяват се с клечка - ако клечката е суха, значи са готови.

Готовите питки-джобове се пълнят с продукти по желание и се пекат в тост.

Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа ще бъде царицата на масата, особено ако я напълните със сладки, плодове или друго по желание. С удобни дръжки, квадратна форма и класически дизайн.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар