Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с ананас на фурна

Пилешки пържоли с ананас на фурна

Пилешки пържоли с ананас на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
Порции
2
"Пригответе си любимите пилешки пържоли и добавете парченце ананас отгоре за разкош и изтънченост"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 2 бр. от бут
  • сол
  • черен пипер
  • ананас - 1 бр. консерва
  • вино - 1 /2 к.ч. Педро Хименес
  • мащерка
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките пържоли и поставете в тавичка за печене. Поръсете със сол от двете страни и поправките. Поставете отгоре парчета от ананаса.

Налейте сока от консервата и виното. Затворете плътно тавата с алуминиево фолио. Печете в студена фурна на 250 градуса за 15 минути. Намалете на 170 и оставете за 2 часа.

Махнете фолиото и увеличете градусите на 200 за около 10-15 минути. Извадете готовите апетитни пържоли, оставете леко да се охладят и сервирайте.

Пилешките пържоли с ананас на фурна са любими на цялото семейство!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: