Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кюфтета»Сочни пилешки кюфтенца с чеснов сос

Сочни пилешки кюфтенца с чеснов сос

Сочни пилешки кюфтенца с чеснов сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Чесновият сос е страхотен придружител на всяко ястие - дори на пилешките кюфтенца"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • магданоз
  • черен пипер
  • къри - щипка
  • риган
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • за соса
  • кисело мляко - 125 г
  • майонеза - 1 с.л.
  • крема сирене - 1 с.л.
  • сол
  • риган
  • лук - щипка на прах
  • чесън - щипка на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бутчетата и отстранете кокала. Смелете месото с машинка за кайма, заедно с лука и магданоза.

Прехвърлете в купа. Добавете подправките, яйцето и галетата. Омесете каймата и я оставете в хладилника за няколко часа.

Извадете готовата кайма, оформете кюфтенца и изпържете от двете страни до готовност в тиган с мазнина. Извадете върху кухненска хартия.

Направете соса, като смесите всички продукти в купичка. Разбъркайте с тел до еднородна смес.

Сервирайте вашите сочни пилешки кюфтенца с чеснов сос в подходяща чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: