Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Пържени бъбречета с лук

Пържени бъбречета с лук

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Пържени бъбречета с лук
Снимка: Геновева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свински бъбреци - 3 бр.
  • лук - 3 - 4 глави
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • къри - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • олио
  • бяло вино - 100 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските бъбреци се измиват, нарязват и се накисват във вода и 1 с.л. оцет за 2-3 часа.

Лукът се бели и реже на полумесеци. В тиган се слагат бъбреците, които сме прецедили, но без мазнина, за да си пуснат мръсната вода.

След което бъбреците се измиват и се задушават, но вече с мазнина. Като поомекнат, добавяме лука и оставяме да се задушат.

Когато бъбреците и лукът са омекнали и са се сготвили, овкусяваме със сол, червен пипер, черен пипер, чубрица, къри и соевия сос.

Разбъркваме добре и сервираме пържените бъбречета с лук с резен лимон.

Да ви е сладко с това апетитно мезе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: