Хайдушка кавърма

НикиНики
Иноватор
180
1k
705
227
1
05/10/2020
"Добрата стара хайдушка кавърма, която задължително се поднася с чаша червено вино"
Приготвяне20 мин.
Готвене110 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 598
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на кубчета и запържваме до златисто. Изваждаме го и в същата мазнина си задушаваме нарязаните зеленчуци.

След като са се задушили, добавяме ги заедно с месото в глинен гювеч. Овкусяваме със сол и черен пипер, прибавяме виното и 1/2 ч.ч. вода.

Слагаме кавърмата в гювеч в студена фурна и печем за около 1-1.30 часа - зависи колко водно искате да е ястието.

Изваждаме от фурната и прибавяме нарязания на ситно пресен джоджен.

Поднасяме нашата хайдушка кавърма с чаша червено вино.

Чугунена шола елипса с две дръжки 21 см-14%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунена шола елипса с две дръжки 21 см
27.99 лв.
24.00 лв.
Виж ››

Качествена шола с дръжки, с която ще готвите не само вкусно, но и здравословно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар