Моите телешки кюфтета по турски

Ivi  VaccaIvi Vacca
Иноватор
308
3k
831
704
04/10/2020
"Съмняваме се, че сте опитвали подобни турски кюфтенца и ви ги препоръчваме с две ръце"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо982
  • Преглеждания за месеца376
  • Преглеждания за седмицата56
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Турските кюфтета обикновено се правят с говеждо или агнешко месо. Каймата е силно подправена и получава ориенталско-пикантна нотка от канела, кимион и червен пипер.

Обикновено се приготвят на скара или пържени на тиган.

Обелете лука и чесъна и нарежете на фини кубчета. Измерете подправките.

Подправете каймата:

Смесете каймата добре с нарязаният лук и чесън, яйце, сол и подправки. Ако каймата е с много ниско съдържание на мазнини, добавете малко зехтин. Ако искате, можете да смесите малко галета.

Оформете телешките кюфтета. Вземете кайма с размер на топка за тенис на маса. Първо ги направете да са с еднаква големина и след това ги оформете или в кръгли кюфтета, или в плоски кюфтета, или в дълги кюфтета.

Тези, които ги пекат на скара, могат да ги сложат и на шишчета.

Вариант на скара: печете кюфтетата на скара, докато месото се сготви и има хубав цвят отвън.

Вариант за пържене в тигана: Загрейте тиган с малко олио и запържете кюфтетата на умерен огън, докато месото добие хубав кафеникав цвят отвън.

Добър апетит с моите телешки кюфтета по турски!

Масивен чугунен тиган 20 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Масивен чугунен тиган 20 см
32.00 лв.
24.64 лв.
Виж ››

Удобен и качествен тиган за любимите ни ястия

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар