Словашка чеснова супа

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
318
2k
1k
602
3
05/10/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо884
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе зеленчуците за супата.

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на едри парчета и се отделят потопени в студена вода (за да не почерняват)

В подходяща тенджера се загрява маслото и олио. В съда запържете и предварително пресованите на паста скилидки чесън. Запържете за около 2, 3 минути. Добавете брашното и разбъркайте. Внимавайте да не загори. Започнете да наливате на тънка струя зеленчуковия бульон.

Тук е времето да се добавят и парчетата картофи. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Намалете степента на котлона до средна и оставете чесновата супа да се готви около половин час. След което пасирайте до еднородна смес.

По желание добавете лютия червен пипер и поръсете с нарязания на ситно пресен копър.

Традиционно словашката чеснова супа се сервира с хрупкави крутони.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар