Пролетна чеснова супа

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5686k2k6
Пролетна чеснова супа
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Пролетта, не опитате ли поне веднъж тази ароматна чеснова супа, хич не ни я хвалете"

Необходими Продукти

  • пресен чесън - 12 стръка
  • пресен лук - 2 стръка
  • краве масло - 50 г
  • ориз - 100 г
  • зеленчуков бульон - 2 бр. кубчета
  • магданоз - 4 - 5 клонки
  • копър - 4 - 5 клонки
  • лют червен пипер
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и леко се запържват в кравето масло.

Добавя се оризът и се запържва и той.

Двете кубчета зеленчуков бульон се разтварят в един литър вода.

Запържените зеленчуци се заливат с бульона и се оставят да поврят 15-20 минути до омекване на ориза.

Добавят се и нарязаните на ситно магданоз и копър.

Готовата чеснова супа се поръсва с лют червен пипер и се подправя с лимонов сок.

Пролетната чеснова супа е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: